Gullsnilen 2012

Gullsnilen 2012

Nominerte Gullsnilen 2012

Visning av bidrag som er nominert til Gullsnilen 2012

370 Gullsnilen-bidrag

NyheterOpprettet av Gullsnilen ti., mai 08, 2012 10:33:33
Årets Gullsnilen-jury har hatt en vanskelig jobb. I den satt blant annet Stig Weston fra CYAN: studio og Rune Seljetun fra Snøball Film. De skulle gå gjennom 370 bidrag og plukke ut det beste som Medier og Kommunikasjonselever fra Mailand-, Skedsmo-, Sørumsand- og Lillestrøm vgs har sendt inn.

Av: Stine Aunli

Vi snakket med Stig Weston, fotograf ved CYAN: studio, fra fotojuryen, og Rune Seljetun, Senior Designer ved Snøball Film, fra videojuryen.
- Det å vurdere bilder opp mot hverandre for å avgjøre hvilke som er bedre eller dårligere er jo en vanlig del av hverdagen som fotograf. Men det er alltid vanskelig å skulle gjøre det når det dreier seg om andres bilder og man skal ende opp med å premiere noen av dem, sier Stig Weston. Han synes også det var lærerikt å sitte som dommer i juryen, ettersom han måtte begrunne hvorfor bildet som vant ble vinnerbildet. 


Seljetun og Weston er begge enige i at ferdighetene til elevene er høye.
- 20% av bidragene var skikkelig, skikkelig gode. Så var det et ganske langt sprang ned til hovedfeltet. Men ingen av bidragene var elendige heller, mener Seljetun.

Stig Weston synes bilder som skiller seg ut er viktig og veldig positivt. (Foto: Privat)

Gode ideer ruler
Rune Seljetun fortsetter å snakke om hva som var viktig for at bidragene skulle nå toppen.
- Magefølelsen og det at vi ble revet med i filmene var viktig for at bidragene skulle kunne nå til toppen, samtidig som gode ideer ruler og kan score bedre enn teknisk perfekte bidrag. Det er også viktig å ikke gå rundt grøten. Flere av bidragene var litt tunge og lange, og litt sånn ”skjønner’u skjønner’u?”
Stig Weston mener det er viktig at bildene er særegne og at de skiller seg ut. De burde kunne vise litt av fotografens personlighet, og en individualitet.

Gullsnilen er en fin måte for videregåendeelever på medier- og kommunikasjonslinjer å vise frem det de kan. Det er også en god mulighet for å komme i kontakt med bransjefolk som er på utkikk etter lærlinger. Seljetun så flere klipp og fotoarbeid som kan være opplagte døråpnere i bransjen, mens Wetson synes det er vanskelig å bedømme om et produkt kan være bra nok til å ansette noen som lærlinger. Derimot jobber Wetson også som fotogallerist, og da er han alltid på utkikk etter bilder han kan stille ut. Da er ting som Gullsnilen en fin måte å kanskje få litt oppmerksomhet på. Seljetun avslutter med å si:
- Å ha et vinnerarbeid i portofolioen er aldri feil, og det er flere av bidragsyterne som godt kan ringe eller sende oss en mail. Da ville vi blitt glade.

Rune Seljetun ble så fornøyd at han gjerne vil at elevene skal søke på lærlingsjobber hos dem. (Foto: Privat)


Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.